Метою курсу «Міжнародні фінанси» є формування у студентів здібностей до фінансової аналітики та практики; оволодіння професійними знаннями і навичками в сфері міжнародних фінансів та використання набутих знань, вмінь для розробки тактики і стратегії поведінки держави та компанії в міжнародному фінансовому середовищі.

У ході вивчення курсу «Міжнародні фінанси» студенти оволодіють навичками та знаннями зазначеними нижче.

1) Оволодіють теоретичними знаннями щодо: еволюції формування та становлення міжнародного фінансового ринку, моделей валютних систем, сучасних теорій розвитку міжнародних фінансів, передумов та факторів впливу глобальних процесів на розвиток міжнародного фінансового ринку тощо.
2) Отримають навички системного аналізу виявлення проблем функціонування міжнародного ринку та знаходження оптимальних рішень, відповідно, оволодіють технологіями прийняття рішень в різних ситуаціях для розробки тактики і стратегії поведінки держави та компанії в міжнародному фінансовому середовищі.
3) Оволодіють вмінням інтерпретувати отримані результати в ході досліджень в сфері міжнародних фінансів та прогнозувати показники розвитку фінансового середовища.
4) Отримають навички оптимального вибору та проведення контрагентами документарних і недокументарних форм міжнародних розрахунків та вміння управляти ризиками в міжнародній фінансовій діяльності;
5) Отримають знання щодо механізмів, інструментарію та особливостей міжнародного регулювання фінансово-економічних відносин країн та вміння визначати регулятивні стратегічні пріоритети розвитку сучасної міжнародної валютно-фінансової політики держави.
6) Оволодіють навичками: аналізу та порівняння витрат з альтернативних способів міжнародного запозичення кредитних коштів для фінансування міжнародних розрахунків; визначення впливу валютного курсу на експортно-iмпортнi операції країни; обчислення паритетного спiввiдношення курсів валют, крос-курсiв, форвардних курсів тощо.
7) Оволодіють вмінням вибору та проведення валютних операцій у здійсненні міжнародної економічної діяльності підприємствами, фірмами та іншими юридичними чи фізичними особами.

При вивченні курсу «Міжнародні фінанси» здійснюється закріплення теоретичного матеріалу та набуття практичних вмінь, знань та навичок у процесі розв’язування індивідуальних та диференційованих задач, проблемних ситуацій, проведення партнерських дискусій, ділових ігор, кейс-завдань, презентацій, навчальних проектів, які моделюють майбутню професійну діяльність фахівців. Студенти розглядають ситуації та розв’язують завдання наближені до реальних умов їхньої професійної діяльності.