Метою курсу є формування у студентів здатностей до абстрактного мислення, аналізу, синтезу та встановлення взаємозв’язків між глобальними явищами та процесами; розуміти та аналізувати умови і фактори становлення та механізми функціонування глобальної економіки; виявляти системну сутність економічної глобалізації та визначати вплив глобальних трансформацій на світові інтеграційні процеси; аналізувати механізми та інструментарій антициклічного регулювання економік у глобальній системі.

У ході вивчення курсу «Глобальна економіка» студенти оволодіють навичками та знаннями зазначеними нижче.

1) Оволодіють теоретичними знаннями щодо: природи виникнення, передумов та факторів становлення глобальної економіки; моделей та генезису глобальної економічної інтеграції та інтернаціоналізації; змісту основних економічних понять та категорій глобальної економіки; етапів, періодів та рівнів глобалізації; сутності глобальних індексів та їх складових тощо;
2) Отримають навички із застосування методів та процедур виявлення та проведення аналізу глобальних проблем людства та їх вплив на економічний розвиток країн.
3) Отримають знання щодо особливостей міжнародного регулювання економічних відносин суб’єктів виробничо-комерційної діяльності у глобальному середовищі; застосування механізмів та інструментарію антициклічного регулювання економік у глобальній системі.
4) Оволодіють методикою ідентифікації основних параметрів глобального розвитку та визначення сучасних ринкових та інституціональних методик глобального менеджменту; обґрунтування вибору організаційних процесів управління міжнародною економічною діяльністю регіонів, галузей, міжгалузевих комплексів.
5) Оволодіють навичками аналізу особливостей формування національних і міжнародних стратегій розвитку країн в глобальному середовищі; розроблення стратегічних заходів для забезпечення міжнародної конкурентоспроможності товарів, послуг, підприємств, галузей, міжгалузевих комплексів.
6) Отримають навички розраховувати показники оцінювання ринку товарів та послуг, валютного ринку, фінансового та інших глобальних ринків та проводити критичний аналіз функціонування та розвитку глобальних ринків.
7) Оволодіють навичками та вмінням аналізувати тенденції глобалізації економічного розвитку; виявляти та оцінювати проблеми розвитку міжнародного бізнесу в умовах глобалізації; визначати вплив факторів та аналізувати зміни в торговій політиці та використовувати методи комерційної дипломатії; визначати регулятивні пріоритети формування сучасної міжнародної економічної політики; організовувати функціональне забезпечення зовнішньоторговельної угоди.

При вивченні курсу «Глобальна економіка» здійснюється закріплення теоретичного матеріалу та набуття практичних вмінь у процесі розв’язування індивідуальних та диференційованих задач, проблемних ситуацій, проведення партнерських дискусій, ділових ігор, кейс-завдань, презентацій, навчальних проектів, які моделюють майбутню професійну діяльність фахівців. Студенти розглядають ситуації, наближені до реальних умов їхньої професійної діяльності.