Робоча програма дисципліни "Преформовані фактори в фізичній терапії, ерготерапії" складена відповідно до програми навчальної дисципліни «Преформовані фактори в фізичній терапії, ерготерапії» (код за ОП –ПО 23).
Значення дисципліни у підготовці фахівця за освітньою програмою «Фізична терапія, ерготерапія»: Преформовані фактори є важливою складовою програм фізичної терапії, яка дозволяє використовувати сучасні фізичні методи, засоби і технології для реабілітації після перенесених травм чи захворювань, а також ефективним інструментом їх попередження на етапі функціональних зворотніх змін в організмі людини.

Міждисциплінарні зв’язки дисципліни:

- Дисципліну забезпечують такі навчальні дисципліни та кредитні модулі: ЗО 6 Анатомія людини у фізичній терапії, ЗО 7 Фізіологія та онтогенез людини у фізичній терапії, ЗО 10 Гігієна та основи екології, ПО 17 Патофізіологія та вікові особливості протікання хвороб у фізичній терапії,ерготерапії.

Дисципліна викладається у 5 семестрі та забезпечує підготовку за дисциплінами ПО 5 Фізична терапія при терапевтичних та хірургічних захворюваннях органів черевної порожнини, ПО 10 Фізична терапія при захворюваннях дихальної та серцево-судинної систем, ПО 8 фізична терапія при захворюваннях нервової системи. Дисципліна є важливою складовою практичної роботи за фахом.