Робоча програма дисципліни «Сучасні оздоровчі центри 3. Курортологія»» складена відповідно до програми навчальної дисципліни «Сучасні оздоровчі центри 3. Курортологія» (код за ОП – ПВ 5).
Значення дисципліни у підготовці фахівця за освітньою програмою «Фізична терапія, ерготерапія»: оволодіннія навчальним матеріалом дисципліни необхідне в практичній діяльності фізичного терапевта та спрямоване на формування визначених освітньо-професійною програмою загальних та фахових компетентностей, зокрема здатності до застосування у професійній діяльності інноваційних засад використання природних факторів у сфері фізичної терапії та ерготерапії, здійснення аналізу управлінсько-організаційних засад функціонування лікарсько-профілактичних та оздоровчих закладів, а також на досягнення передбачених результатів навчання.

Міждисциплінарні зв’язки дисципліни:

Дисципліна викладається у 8 семестрі на етапі підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр і є дисципліною, що використовує досягнення та методи фундаментальних та прикладних наук, та основних дисциплін циклу професійної та практичної підготовки

Дисципліну забезпечують такі навчальні дисципліни та кредитні модулі: «Анатомія людини у фізичній терапії», «Фізіологія та онтогенез людини у фізичній терапії», «Основи медичних знань та загальна теорія здоров’я», «Сучасні оздоровчі центри-1», «Преформовані фізичні фактори в фізичній терапії, ерготерапії», «Пропедевтика фізичної терапїї», «Масаж загальний та самомасаж». Дисципліна є важливою складовою практичної роботи за фахом.