Робоча програма дисципліни «Анатомія спорту» складена відповідно до програми навчальної дисципліни «Анатомія спорту».
Значення дисципліни у підготовці фахівця за освітньою програмою «Фізична терапія, ерготерапія»: оволодіннія навчальним матеріалом дисципліни необхідне в практичній діяльності фізичного терапевта та спрямоване на формування визначених освітньо-професійною програмою загальних та фахових компетентностей, зокрема здатності оцінювати функціональні можливості організму людини в процесі занять спортом та оздоровчими тренуваннями, аналізувати роботу пасивної та активної частин опорно-рухового апарату з метою прогнозування можливих рухів та положень тіла спортсменів в різних видах спорту та попередження можливих ушкоджень і травм в процесі спортивного та оздоровчого тренування.

Міждисциплінарні зв’язки дисципліни:

Дисципліна викладається у 4 семестрі на етапі підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр і є дисципліною, що використовує досягнення та методи фундаментальних та прикладних наук, та основних дисциплін циклу професійної та практичної підготовки.

Дисципліну забезпечують такі навчальні дисципліни та кредитні модулі: «Анатомія людини у фізичній терапії», «Фізіологія та онтогенез людини у фізичній терапії», «Основи медичних знань та загальна теорія здоров’я», «Біохімія у фізичній терапії».

Дисципліна забезпечує такі навчальні дисципліни та кредитні модулі: «Спортивна медицина», «Оздоровче плавання та гідрокінезотерапія», «Фізична терапія для жінок та осіб похилого віку» та інші. Дисципліна є важливою складовою практичної роботи за фахом.