Курс ставить на меті розгляд з єдиних позицій коливальних та хвильових процесів в різноманітних фізичних та технічних системах. Вивчення курсу є необхідним етапом освіти фізика, що займається прикладними проблемами і закладає базу для подальшої спеціалізації. Воно базується на апеляції до експерименту та математичних навичках, набутих з курсів математичного аналізу, лінійної алгебри, диференційних рівнянь, теорії функції комплексної змінної, деяких розділів математичної фізики.
Студенти на лекціях беруть участь в бліц-опитування, розв’язують задачі на практичних заняттях та модульної контрольної роботи (МКР), виконують завдання в процесі виконання домашньої контрольної роботи (ДКР). Завдання побудовані таким чином, щоб закріпити теоретичний матеріал, відпрацювати навички розв’язування практичних задач.
Під час навчання використовуються:
• Різноманітні технічні засоби подання інформації (мультимедіні комплекси, інтерактивні дошки тощо);
• Google-диск з комплектом методичного забезпечення в електронному вигляді;
• Засоби дистанційного навчання (електронна пошта, hangout, zoom тощо)
• Заохочується виконання практичних задач за допомогою програмних пакетів та застосунків (Python, Mathlab&Simulink, Octave, Wolfram Matematica тощо)
Навчання здійснюється на основі студентоцентрованого підходу та стратегії взаємодії викладача та студента з метою засвоєння студентами матеріалу та розвитку у них практичних навичок.