Вивчення курсу є необхідним етапом освіти фізика, що займається прикладними проблемами і закладає базу для подальшої спеціалізації. Воно базується на апеляції до експерименту та математичних навичках, набутих з курсів коливань та хвиль, математичного аналізу, лінійної алгебри, диференційних рівнянь, теорії функції комплексної змінної, деяких розділів математичної фізики, теорії ймовірності, математичної статистики та теорії випадкових процесів.
Студенти на лекціях беруть участь в бліц-опитування, розв’язують задачі на практичних заняттях та модульної контрольної роботи (МКР), виконують завдання в процесі виконання домашньої контрольної роботи (ДКР). Завдання побудовані таким чином, щоб закріпити теоретичний матеріал, відпрацювати навички розв’язування практичних задач.
Під час навчання використовуються:
• Різноманітні технічні засоби подання інформації (мультимедіні комплекси, інтерактивні дошки тощо);
• Google-диск з комплектом методичного забезпечення в електронному вигляді;
• Засоби дистанційного навчання (електронна пошта, hangout, zoom тощо)
• Заохочується виконання практичних задач за допомогою програмних пакетів та застосунків (Python, Mathlab&Simulink, Octave, Wolfram Matematica тощо)
Навчання здійснюється на основі студентоцентрованого підходу та стратегії взаємодії викладача та студента з метою засвоєння студентами матеріалу та розвитку у них практичних навичок.