Дисципліна «Інформаційні технології вимірювальних систем» базується на досвіді, отриманому студентами в рамках опанування дисциплін «Обчислювальна техніка та програмування», «Технології програмування ІВС» та «Системи управління базами даних», тобто призначена для студентів, що володіють мовою C# та мають навички роботи з мовою структурованих запитів T-SQL.
Перша частина дисципліни орієнтована на вивчення технології доступу до даних: розглядаються основні моменти роботи з технологією Entity Framework Core (створення об'єктних моделей на основі баз даних; створення БД на основі об'єктних моделей; операції додавання, отримання, оновлення та видалення даних; налаштування конфігурацій для з'єднань з БД; реалізація об'єктно-реляційного співставлення та його конфігурація).
Друга частина дисципліни орієнтована на розгляд основ побудови сучасних веб-додатків з використанням технологій від компанії Microsoft: вивчаються різні шаблони веб-додатків на основі кросплатформеного фреймворку ASP.NET Core, особливості архітектури веб-додатків, шаблон MVC (Model-View-Controller), взаємодія з базами даних через Entity Framework Core.
Entity Framework – технологія об'єктно-реляційного відображення від компанії Microsoft – дозволяє розробникам отримувати доступ до даних, використовуючи концептуальну об'єктну модель, а не безпосередньо реляційну базу даних. Мета такого підходу – зменшити кількість коду, який потрібно написати для отримання доступу до бази і часу на підтримку об'єктів в додатках, що працюють з даними.
ASP.NET – технологія компанії Microsoft – використовується для створення веб-сайтів, веб-сервісів і додатків. Завдяки надійності, безпеці і гнучкості активно використовується великими компаніями. Стандартні бібліотеки технології містять багато модулів, шаблонів і процедур, що робить її зручною для розробки і підтримки масштабних проектів. Вивчити ASP.NET досить складно, однак тих, хто впорається з цим завданням, чекає одна з найвищих заробітних плат в IT-сфері.
Результати навчання: вміння використовувати засоби Entity Framework Core для створення шару взаємодії з даними в додатках на платформі .NET,
розуміння принципів проектування веб-додатків, вміння організовувати коректну роботу з різними типами веб-запитів.