Курс призначений для студентів 3-го курсу (6-й семестр) кафедри інформаційної безпеки Фізико-технічного інституту, спеціальність 125 Кібербезпека.

Навчальна дисципліна «Безпека комп’ютерних мереж» надає здобувачам знання і практичні навички із впровадження та застосування механізмів захисту оброблюваної інформації, які є частиною обчислювальних мереж, а також з оцінювання ефективності систем і окремих модулів, що реалізують зазначені механізми. Згідно освітньо-професійної програми, дисципліна належить до нормативних.

Метою навчальної дисципліни є формування у здобувачів здатностей аналізувати проблеми та загрози безпеці програмного забезпечення, що виникають при обробленні інформації в інформаційно-комунікаційних системах, здійснювати обґрунтований вибір засобів захисту для локальних і розподілених систем з урахуванням вимог вітчизняних та міжнародних стандартів, здійснювати налаштування засобів захисту в локальних і розподілених системах, оцінювати проектований і досягнутий рівень захищеності інформації в системах за вітчизняними і міжнародними критеріями оцінювання.