Що буде вивчатися
В межах цієї дисципліни будуть вивчатися базові принципи та методи design for X (дизайн для досконалості або DFX) — всеосяжної філософії, яка надає рекомендації щодо дизайну для всіх аспектів процесу проектування та виробництва виробів, и яка складається з набору принципів у проектуванні і виробництві та використовує цілісний і системний підхід до дизайну, зосереджуючи увагу на всіх аспектах продукту – від створення концепції до кінцевої доставки.
Чому це цікаво/треба вивчати
Ідеологія DFX допомагає створювати високотехнологічні продукти без потреби в модифікаціях на пізніх етапах, оскільки її різні сфери враховують багато найважливіших аспектів вже на етапі проектування.
Чому можна навчитися (результати навчання)
У контексті дизайну продукції оцінювати обмеження конструкції з точки зору виробництва та складання щоб виробляти продукцію високої якості за низьких витрат. Основне завдання курсу є навчитися методам DFX для спрощення технології виробництва та конструкції виробу, для зниження витрат на виробництво та складання, кількісної оцінки вдосконалення виробу і того, як надійні концепції дизайну можна використовувати для забезпечення якості.
Як можна користуватися набутими знаннями і уміннями (компетентності)
Створювати ефективний дизайн високотехнологічних виробів використовуючи принципи DFХ. Зводити до мінімуму проблеми з технологічністю, щоб продукт можна було виготовити швидше та економніше. Визначати непотрібні конструктивні особливості, які додають витрати та усувати їх. Змінювати дизайн виробів, спрощувати структуру продукту, зменшувати кількість компонентів, мінімізуючи кількість необхідних операцій складання, щоб зробити процес виробництва легшим, швидшим і послідовним, а отже, продуктивнішим.