Предмет курсу: технології отримання найважливіших продуктів біотехнології, що одержуються за допомогою мікроорганізмів. При вивченні дисципліни розглядаються технології, які застосовуються у різноманітних галузях промисловості та медицині. Дисципліна висвітлює основні розділи сучасної промислової мікробіології та дає уявлення про основні досягнення в галузі фундаментальних досліджень, на яких базуються різні мікробіологічні виробництва.
Міждисциплінарні зв’язки: Основою для вивчення даної дисципліни є знання та навички, отримані студентами у попередніх семестрах з дисциплін «Загальна мікробіологія та вірусологія», «Загальна біотехнологія», «Генетика», «Загальна імунологія», «Основи мікології», «Процеси і апарати біотехнологічних виробництв». Подальше застосування одержаних знань та навичок необхідне для вивчення технологічних дисциплін («Проектування біотехнологічних виробництв», «Технологія харчових виробництв», «Медичні біотехнології» та ін.), а також є складовою частиною курсових і дипломних проектів, що виконуються студентами спеціальності і використовуватиметься під час проходження переддипломної практики.